مقالات

تقسیم بندی انواع کاشی و سرامیک

تقسیم بندی انواع کاشی و سرامیک

کاشی‌ها از نظر ساختار، طرح، رنگ و جنس به دسته‌های مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند. برای مثال کاشی‌هایی که در بین کابینت‌ها استفاده می‌شوند، با کاشی‌هایی که در استخر به کار می‌روند تفاوت زیادی دارند که در ادامه به انواع کاشی‌ها اشاره خواهیم کرد.

کاشی لعاب دار

انواع سرامیک و کاشی

کاشی‌های لعاب دار از جمله کاشی‌های پرطرفدار و کاربردی هستند زیرا ظاهر آن‌ها به دلیل همین لعاب، براق‌تر است. در واقع بعد از اتمام دوره پخت این کاشی‌ها با اضافه شدن یک سطح دیگر، رنگ و طرح کاشی‌ها تمیزتر از قبل نشان داده می‌شود.

در نظر داشته باشید این سطح اضافه‌شده به کاشی‌ها شیشه‌ای است و تنها باعث براق شدن بیشتر کاشی‌ها می‌شود. از آنجایی تنوع طرح و رنگ این کاشی‌ها بسیار بالا است می‌توان در آنها در دیواره‌های دستشویی، آشپزخانه، حمام  و سایر محل‌ها استفاده کرد. در ادامه چند مورد از مزیت این کاشی‌ها را ذکر می‌کنیم:

  • استحکام بالا در برابر خراش یا ترک برداشتن
  • نفوذناپذیری در برابر آب
  • مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی
  • براق بودن
  • درخشش بالا
  • رفع ناهمواری‌های سطح

 کاشی و سرامیک موزاییکی

موزاییک

سرامیک های موزاییکی به 4 صورت پرسلانی، سرامیکی، لعاب‌دار و بدون لعاب در بازار انواع کاشی و سرامیک یافت می‌شود و به طور معمول اندازه آن 2.5 سانتی‌متر مربع خواهد بود. برای نصب این کاشی‌ها می‌توانید آنها را به صورت تکی روی کار خود پیاده کنید و یا اینکه بر روی صفحه‌های پیش نصب قرار دهید.

سرامیک های موزاییکی شاید خیلی براق و درخشان نباشد ولی در طرح‌ها ورنگ‌های زیادی مشاهده می‌شود. بیشتر این کاشی‌ها از ترکیب آب، پودر سنگ، سنگ ریزه، ماسه بادی و رنگ‌های شیمیایی تشکیل و تولید می‌شوند. البته این نوع از کاشی‌ها همچنان در حال توسعه هستند و روزانه مدل‌های جدیدی از آنها روانه بازار می‌شود.

سرامیک سفالی

کاشی سفالی قرمز

از نام این سرامیک می‌توان فهمید که کاشی‌های سفالی هیچ لعابی ندارند و از خاک رس معمولی تولید می‌شوند. با توجه به اینکه خاک رس قرمز رنگ است، کاشی سفالی نیز به رنگ قرمز عرضه می‌شود. از آنجایی که این کاشی در دمای خیلی زیاد پخته می‌شود مقاومت بالایی دارد. ضخامت معمولی کاشی سفالی معادل 5.1 سانتی‌متر است.

با نصب کاشی‌های سفالی بر روی ساختمان خود میتوانید زیبایی و ظرافت خاصی به منزل مسکونیتان بیفزایید زیرا این کاشی‌ها از مواد طبیعی تولید و ساخته می‌شوند و با محیط‌های بیرونی سازگاری بیشتری دارند. در ضمن خیلی راحت می‌توان این کاشی‌ها را بازیافت کرد.

کاشی سنگ فرش

کاشی سنگفرش

در نظر داشته باشید با اینکه کاشی‌های سنگ فرش ظاهری مشابه آجر دارند ولی ضخامت آن‌ها در مقایسه با آجر کمتر است. کاربرد این کاشی‌ها بیشتر در پاسیوها، کف ساختمان‌ها و حتی حمام‌ها به چشم می‌خورد. کاشی‌های سنگ فرشی نیز همانند کاشی‌های بدنه سیمانی بعد از نصب باید درزگیری شوند تا رطوبت به آنها نفوذ نکند.

به طور کلی بندکشی یکی از مراحل مهم در نصب کاشی‌های سنگ فرش است شاید با بررسی انواع کاشی و سرامیک به چندین نوع کاشی و سرامیک برخورد کنید که توانایی بالایی در برابر نفوذ رطوبت ندارند و باید بعد از نصب دزرگیری و بندکشی شوند. کاشی سنگفرش نیز از همین نوع کاشی‌ها به حساب می‌آید.

کاشی سقفی

کاشی در سقف

از نام این نوع کاشی می‌توان فهمید که در سقف به کار می‌روند. به هنگام نصب این کاشی‌ها باید از یک شبکه‌بندی آلومینیومی محکم استفاده کنید تا کاشی سقف در کنار یکدیگر قرار بگیرند. کاشی سقف در برابر حرارت خیلی عایق نیست ولی محیط را خنک نگه‌می‌دارد. در ضمن باعث زیبایی محیط مورد نظر می‌شود.

کاشی اسلامی

در مناطق اسلامی برای تزیین برخی از محیط‌ها از این کاشی‌های اسلامی استفاده می‌شود. به زبان ساده کاشی اسلامی نشان‌دهنده هنر معماری ایرانی و اسلامی است و بیشتر برای تزیین عمارات خاص از این نوع کاشی‌ها استفاده می‌کنند.

کاشی دیجیتال کف

چاپ روی کاشی

در زمان‌های قدیم برای ایجاد نقش و نگار روی کاشی‌ها باید افراد هنرمند بر روی این کاشی‌ها با قلم طرح و نقش می‌کشیدند ولی با توسعه تکنولوژی می‌توان از کاشی چاپی کف استفاده کرد. بر روی این نوع کاشی‌ها با دستگاه‌های مخصوص طرح‌ها و نقش‌های خاصی چاپ می‌شود که عمر طولانی و ماندگاری خوبی دارند. با اینکه کاشی‌های کف محل رفت و آمد هستند ولی چاپ روی این کاشی‌ها از بین نمی‌رود.

کاشی بدنه سیمانی

کاشی سیمانی

این نوع از کاشی‌ها با قرار گرفتن در قالب مخصوص و حرارت‌دهی تهیه می‌شوند. همچنین می‌توان آنها را به صورت طبیعی نیز خشک کرد. با اضافه کردن رنگ به مواد اولیه این کاشی‌ها می‌توان آنها را رنگی کرد. توجه داشته باشید بعد از نصب کاشی بدنه سیمانی باید آن را درزگیری کنید تا توانایی و مقاومت آن در برابر رطوبت افزایش پیدا کند.

کاشی های سنتی

کاشی مکزیکی سالتیو

کاشی‌های سنتی در واقع پخته نمی‌شوند و تنها به صورت طبیعی قابل خشک شدن خواهند بود. به عبارت دیگر این کاشی‌ها در مجاورت هوا خشک می‌شوند. ظاهر این کاشی چشم هر بیننده‌ای را به سوی خود جذب می‌کند زیرا زیبایی خاصی درون این نوع از کاشی‌ها نهفته است. نام دیگر کاشی‌های سنتی اصفهان است.

کاشی های بدون لعاب

کاشی لعاب نشده

کاشی‌های بدون لعاب نام دیگری دارند که به آنها کاشی‌های معدنی نیز گفته می‌شود؛ البته کاشی‌های بدون لعاب در مقایسه با کاشی‌های معدنی استحکام بیشتری دارند. با توجه به اینکه این کاشی‌ها لعاب ندارند باید آنها را درزگیری کنید به خصوص اگر در مناطق مرطوب آنها را به کار می‌برید. کاشی‌های بدون لعاب بیشتر برای مراکز تجاری مناسب هستند زیرا دوام خوبی دارند.

مزایای کاشی و سرامیک

با وجود اینکه انواع کاشی و سرامیک با یکدیگر تفاوت‌های زیادی دارند ولی مزایای آنها تا حدودی یکسان است به طوری که  می‌توان مزیت‌های آنها را در یکجا نام برد. در ادامه 3 مورد از اصلی‌ترین مزایای انواع کاشی و سرامیک را به طور خلاصه نام می‌بریم:

  • داوم و مقاومت بالا: انواع کاشی‌ها و سرامیک‌ها در برابر ضربات و خط و خش مقاوم هستند به خصوص کاشی و سرامیک‌هایی که در کف استفاده می‌شوند دوام و مقاومت بالاتری دارند زیرا مسیر رفت و آمد خواهند بود.
  • رنگ ثابت: کاشی و سرامیک‌ها به دلیل لعابی که بر روی آنها قرار دارد، به طور معمول رنگ ثابتی خواهند داشت. با انتخاب کاشی و سرامیک برای کف مناطق حتی با تابش مستقیم آفتاب رنگ این کاشی و سرامیک‌ها تغییر نمی‌کند. به خصوص اگر کاشی و سرامیک‌های لعاب‌دار را انتخاب و نصب کنید.
  • شستشوی راحت: کاشی و سرامیک‌ها بهداشتی و قابل شستشو هستند، از این‌رو از انواع کاشی و سرامیک در سرویس‌های بهداشتی استفاده می‌شود. تمیز کردن آنها کار ساده‌ای است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *